Tietoa yrityksestä

Luonnon Cosmetics Hollola on luonnonkosmetiikan perheyritys idyllisessä maalaismaisemassa Hollolassa. Tuotteet tehdään käsin parhaista raaka-aineista sinun parastasi ajatellen. Raaka-aineet ovat 100% luonnollisia ja luomua. Raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan haettu lähialueen yrittäjiltä.

Olen aina ollut kiinnostunut luonnonkosmetiikasta ja yrittänyt välttää turhia kemikaaleja. Kiinnostus aiheeseen heräsi erityisen voimakkaasti alettuani oireilemaan tuoksuista ja kemikaaleista. Koulujen sisäilmaongelmat laukaisivat  minulla monikemikaaliherkkyyden. Ei auttanut kuin alkaa etsimään sopivia tuotteita itselle ja perheen käyttöön. Sairaanhoitaja ammattini on ollut suuresti apuna yrityksen tuotteiden kehittelyissä, yhtä lailla tarkkaa työtä, kuin työskentely vastasyntyneiden teho-osastolla elämän ihmeiden parissa.

Monikemikaaliherkkyyden vuoksi kaupan huulivoiteista ei löytynyt sopivaa. Kaikista synteettisistä aineista tuntui tulevan oireita. Luonnonkosmetiikan puoleltakaan ei silloin vielä sopivaa löytynyt, joten aloin kehittämään huulivoidereseptiä. Kokeilujen kautta löytyi koostumus, joka ei sula taskussa ja joka levittyy täydellisesti ja sisältää vain hoitavat, tarpeelliset raaka-aineet – ei mitään ylimääräistä.

Pihkasalvaa ostin aikanaan kokeeksi, kun lapsen jalan haavauma märki pahasti, eikä mikään tuntunut auttavan. Se todella toimi ja kaikki muutkin haavat sekä kynsivallintulehdukset paranivat ilman, että tarvitsi hakea antibioottikuuria.

Pihkasalvan myötä lasten atooppiset ihot paranivat, kortisonit ja synteettiset voiteet sai jättää käyttämättä. Oli iso helpotus löytää apu, voide, joka sopi kaikkeen. Lasten haavat ja naarmut, jotka ennen helposti tulehtuivat ja märkivät paranivat nyt pihkasalvan laittamisen myötä ongelmitta, eikä arpia juuri jäänyt. Päätimme alkaa valmistamaan pihkasalvaa itse, aluksi itselle ja joululahjoiksi sukulaisille. Kyselyjen myötä tuotanto laajeni ja pian meilllä olikin jo verkkokauppa pystyssä. Tuoteperhe on laajentunut ajan saatossa ja uusia ideoita on kehitteillä.

Tuotteita ei ole testattu eläimillä. Toki tassupihkasalva on perheen lemmikkien käytössä tarpeen tullen.

Yritystä perustaessamme, ehdoton lähtökohtamme oli, että kaikki tuotteemme tulevat olemaan luomua ja luonnonraaka-aineista valmistettua ja tästä pidämme kiinni jatkossakin.